Hazelius Hedin

Hazelius_Hedin_press_1_photographer_David_BrohedeTvå av Sveriges mest etablerade folkmusiker sammanstrålar här i en duo. Hazelius och Hedin musicerar med en innerlighet som lämnar få oberörda. Med sällsynt självklarhet och närvaro sjunger och spelar de den svenska folkmusiken som de gjort till sin egen.

Den 8 maj 2008 gav gruppen sin allra första konsert. Det var på Izzy Youngs Folklore Centrum på Söder i Stockholm.
Under mer än ett decennium har duon givit hundratals konserter, främst i Norden och Europa där de har gästat allt ifrån små, intima folkmusikklubbar till stora festivaler och konserthus. På albumet Jorland och på duons konserter finns en samling sånger som ger oss inblick i människoöden ur en annan tid. Texterna vidrör både tro, hopp och kärlek, men även folks slit och strävanden för en bättre tillvaro, samt emigration och avsked.
Här finns även ett antal ljuvliga danslåtar, spelade med en outgrundlig magi och ett makalöst samspel som kännetecknar duon Hazelius Hedin. Det är odödliga polskor som slingrat sig fram genom århundraden ända in i vår tid, men också en handfull nykomponerade låtar som för första gången ser dagens ljus.

Läs och lyssna www.hazeliushedin.com

 

Se video

Tillbaka till band