Ny duo med Ida Meidell Blylod & Johan Hedin

Meidell_Hedin

Ida Meidell Blylod och Johan Hedin hade en bejublad premiär på Korrö Folkmusikfestival i år. De stortrivs med att musicera tillsammans och befinner sig båda mitt i en levande tradition; en tradition där man både är musiker, arrangör och kompositör på samma gång, där stilar möts och blandas och där gamla låtar får nytt liv genom att man lär sig att äga dem. Instrumentkombinationen barockviolin och nyckelharpa skapar ett resonant och klangrikt sound. De rör sig lika fritt i det överskridande som det renodlade; i fokus står låttraditionen i dess många skiftande former, men det hörs även att de båda har ett brinnande intresse för barocken.

Ida Meidell Blylod är folkmusiker och barockviolinist från Umeå. Med rötter i Västerbottnisk tradition har hon sedermera specialiserat sig inom tidig musik samt andra folkmusikstilar, bland annat engelsk och keltisk musik samt musik från Balkan. Ida turnerar med olika barockorkestrar och folkmusikprojekt, och är även aktiv som pedagog på kurser i svensk folkmusik och barock.

Johan Hedin är en världsturnerande nyckelharpspelare från Småland som blivit förebild för många genom sitt sätt att hantera sitt instrument. Hans musikaliska nyfikenhet är hela tiden ledstjärnan som för honom in i nya spännande samarbeten. Johans utveckling av nyckelharpan som instrument ger den nya möjligheter och ger musiken nya spelrum att frodas i.